Despre noi

Structură

Competiții

Zile pline de învățătură, emoție și speranță pentru viitor

Pe 20 și 21 ianuarie 2024, într-o atmosferă încărcată de așteptări și entuziasm, delegația Centrului Județean de Excelență Vaslui a răspuns invitației frățești de la Consiliul Raional Anenii Noi și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, deschizând astfel un nou capitol în colaborarea educațională transfrontalieră.

20 Ianuarie: O zi de configurare a Viitorului

Ziua a debutat cu discuții pasionante și pline de speranță la Consiliul Raional Anenii Noi. Sub conducerea doamnei director Gabriela Plăcintă, delegația Centrului Județean de Excelență Vaslui și oficialii raionului, printre care Președintele Consiliului Raional, domnul Alexandru Moisei, au pus bazele unor proiecte viitoare promițătoare. Se întrezărește un viitor luminos în care elevii noștri vor putea explora și împărtăși cunoștințe într-un cadru mult mai vast și diversificat.

O zi în inima culturii și științei la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”

După amiaza, vizita delegației delegația Centrului Județean de Excelență Vaslui la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” a fost o adevărată sărbătoare a cunoașterii și talentului. Elevii de toate vârstele au demonstrat cu mândrie proiecte inovatoare în robotică, chimie și fizică, dovedind o armonie uimitoare între tehnologie, artă și știință. Doamna profesor Victoria Borisov, directorul liceului, a evidențiat importanța pregătirii elevilor pentru un viitor tehnologizat, dar echilibrat și uman.

21 Ianuarie: Simpozionul „Semănătorii de valori naționale”

A doua zi a fost încununată de Simpozionul transdisciplinar „Semănătorii de valori naționale”, un eveniment ce a adus în prim-plan necesitatea unei educații care să echilibreze tehnologia cu formarea sufletească. Discursurile doamnelor director Victoria Borisov și Gabriela Plăcintă au subliniat importanța dascălului în formarea tinerilor, îndemnându-i să-și aleagă cu inimă deschisă această nobilă profesie.

Pasiune, talent și voie-bună

Simpozionul a fost prefațat cu un program artistic vibrant, unde elevii au oferit un spectacol muzical-coregrafic memorabil, îmbinând talentul, voia-bună și autenticitatea folclorului românesc. A fost o adevărată sărbătoare a spiritului, ce a rămas vie în inimile tuturor participanților.

O călătorie în timp: educația de altădată ca inspirație

Unul din punctele culminante al simpozionului a fost comunicarea reprezentantului Centrului Județean de Excelență Vaslui dedicată evaluării în perioada interbelică, o veritabilă călătorie în timp. Acesta a adus în atenția tuturor o fișă de evaluare din 1939-1940, stârnind emoții profunde și întrebări despre valorile educaționale pe care, poate, ar trebui să le redescoperim.
Această vizită a fost mai mult decât un schimb educațional; a fost o punte între culturi și generații, un semn al speranței și încrederii în viitorul educației noastre. 

Galerie foto: 20 ianuarie 2024

Galerie foto: 21 ianuarie 2024