20 octombrie 2021 – Deschiderea oficială a cursurilor Centrului Județean de Excelență Vaslui

Dragi elevi,
Stimați părinți și profesori,

Centrul Județean de Excelență Vaslui își va începe activitatea în data de 23 octombrie 2021, pentru majoritatea disciplinelor.
În acest an școlar, vom funcționa cu 65 de grupe de excelență dintre care 17 grupe (10 grupe – Informatică și 7 grupe – Fizică ) sunt și în programul HAI LA OLIMPIADĂ!
Activitatea se va desfășura online utilizând aplicațiile G Suite for Education și Microsoft 365 care au fost activate pentru domeniul cjevs.ro.
Elevii din grupele de excelență vor fi contactați de către profesorii coordonatori prin e-mail-ul cu care s-au înregistrat, în vederea organizării activității și, după caz, vor primi noile conturi create pentru utilizarea aplicațiilor.
Profesorii coordonatori pentru pregătirea de performanță a grupelor de excelență sunt invitați, în data de 21 octombrie 2021, ora 19.00, la o întâlnire online pentru definitivarea unor elemente organizatorice.

Vă urez multă sănătate și mult succes în noul an!

Prof. Nușa Dumitriu-Lupan
Director,
Centrul Județean de Excelență Vaslui

18 octombrie 2021 – Rezultatele testărilor

Rezultatele testării la informatică
Rezultatele testării la matematică
Rezultatele testării la robotică

14 octombrie 2021 – Anunţ selecţie Robotică Vaslui

Proba de selecție la robotică – Centrul zonal Vaslui
Întrucât numărul înscrierilor la robotică depășește numărul maxim de elevi pentru grupa de excelență de robotică ,elevii înscriși in etapa a II-a pe site-ul centrului vor susține o probă de selecție. Proba va fi , sâmbătă 16 octombrie de la ora 9,00.
Elevii înscriși vor primi câte un email cu mai multe detalii si instrucțiuni despre proba de selectie.
Data limită de înscriere va fi vineri, 15.10.2021, ora 20.00.

13 octombrie 2021 – Anunţ testare Matematică Bârlad

Sâmbătă 16.10.2021, între orele 9-10.30, la Şcoala George Tutoveanu Bârlad, are loc testarea la matematică a elevilor de clasa a V-a înscriși la Centrul zonal Bârlad.
Elevii vor fi prezenți la locația anunțată, până la ora 8.30.

13 octombrie 2021 – Anunţ angajare profesor de matematică liceu

Angajăm profesor de matematică pentru 2 grupe de excelenţă de nivel liceal pentru anul şcolar 2021-2022 pentru Centrul zonal Vaslui.
Cadrele didactice interesate, pot să-şi declare disponibilitatea la adresa de e-mail: excelentavs@gmail.com şi să transmită datele de contact.
Va mulțumim.

13 octombrie 2021 – Situaţie înscrieri suplimentare după prelungire la informatică şi fizică

Situaţia înscrierilor suplimentare la disciplinele fizică şi informatică pot fi vizualizate aici.

13 octombrie 2021 – Anunţ selecţie Informatică Vaslui

Test la Informatică – Centrul zonal Vaslui
Întrucât numărul înscrierilor la informatică pentru liceu depășește numărul maxim de elevi pentru grupele de excelență elevii înscriși pe site-ul centrului și / pe site-ul eMag în programul HAI LA OLIMPIADĂ vor susține un test.
Testul va fi numai pentru elevii de liceu, sâmbătă 16 octombrie de la ora 9,00.
Elevii înscriși la cel puțin una din pagini vor primi câte un email și vor fi anunțați în ce clasă să se înscrie (pe pbinfo.ro) pentru test.
Data limită de înscriere va fi joi, 14.10.2021, ora 20.00. Vineri, 15.10.2021 se vor închide clasele și nu se vor mai putea face intrări.

08 octombrie 2021 – Listele elevilor care s-au înscris la activităţile Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui

Etapa întâi

Etapa a doua

06 octombrie 2021 – Prelungire termen înscriere pentru Informatică și Fizică

Dragi elevi,
Stimați părinți și profesori,

Pentru disciplinele Informatică și Fizică care sunt cuprinse în programul Hai la olimpiadă! al Fundației eMag, se prelungeste termenul de înscriere până la data de 11 octombrie 2021.
Elevii care optează pentru aceste discipline trebuie să se înregistreze pe site-ul cjevs.ro accesand link-ul de mai jos și pe site-ul eMag.

Link-ul
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf6L5MExjrrH0WA-6JPBf9VvCo-rlgUo1B1tSURK_aDeC5c3Q/viewform

Vă așteptăm!

20 septembrie 2021 – “Rețelele viitorului și viitorul rețelelor” – Workshop pentru elevii partenerilor educaționali

Centrul Educațional de Excelență ITLevel organizează gratuit, pe data de 23.09.2021 în intervalul orar 20.00 – 20.40, Workshop-ul ““Rețelele viitorului și viitorul rețelelor”.
Tematica abordată în cadrul acestui workshop:
*  Arhitectura rețelelor de calculatoare
*  Tehnologii și protocoale de comunicație
*  Transmisia datelor în rețelele de calculatoare
*  Rețele de calculatoare de ultimă generație
*  Infrastructuri cloud și aspecte de securitate cibernetică

Evenimentul se desfasoară online pe platforma Webex fiind susținut de Lect.univ.dr. CRISTIAN ȘTEFAN, Trainer ITLevel.

Toti elevii interesați se pot înscrie până pe data de 22.09.2021 accesând următorul formular de înscriere: https://www.itlevel.ro/uncategorized/workshop-retelele-viitorului-si-viitorul-retelelor/

13 septembrie 2021 – ANUNȚ PENTRU ÎNSCRIEREA ELEVILOR LA CURSURI ÎN ANUL ȘCOLAR 2021-2022 – etapa a II-a (pentru elevii care optează pentru prima dată în anul școlar 2021-2022 la o anumită disciplină din cadrul CJEVS)

Pentru aceasta etapă fiecare elev doritor va completa individual un formular care se găsește aici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScidE2AskBywtG_HZ9-nXqB7TYEp2WmMD6-c2nup6lKjxLuuA/viewform

Termen limită: 30 septembrie 2021.

06 septembrie 2021 – ANUNȚ PENTRU ÎNSCRIEREA ELEVILOR LA CURSURI ÎN ANUL ȘCOLAR 2021-2022

În acest an școlar înscrierea elevilor la cursurile Centrului Județean de Excelență va avea loc în 2 etape:

Etapa I : Reînscrierea elevilor care au funcționat anul școlar anterior
La finalizarea cursurilor din anul școlar 2020-2021, elevii admiși la evaluarea finală au drept de reînscriere pentru anul școlar 2021-2022. Pentru aceasta fiecare elev va completa individual următorul formular:

Formular de înscriere la cursurile Centrului Județean de Excelență Vaslui Elevi – etapa I Reînscriere

Elevii admiși la evaluarea finală, care nu vor completa acest formular, nu vor mai fi înmatriculați în anul școlar viitor.

Termen limită: 17 septembrie 2021.

Etapa II: Înscrierea elevilor pentru prima dată la cursurile Centrului Județean de Excelență Vaslui
Pentru aceasta etapă fiecare elev va completa individual un formular care va fi făcut public după data de 13 septembrie 2021.

06 septembrie 2021 – ANUNȚ PENTRU ÎNSCRIEREA PROFESORILOR LA CURSURI ÎN ANUL ȘCOLAR 2021-2022

Profesorii care doresc și manifestă interes constant față de pregătirea de performanță a elevilor, cu prioritate cei ai căror elevi au obținut rezultate deosebite la competiții, pot să se înscrie în anul școlar 2021-2022 pentru a susține cursuri la CJEVS. Selecția cadrelor didactice se va face pe baza unui interviu și a unui portofoliu.

Vor avea prioritate în cadrul selecției, cadrele didactice care în anii școlari anteriori au desfășurat activitate la Centrul Județean de Excelență Vaslui.

Cadrele didactice care doresc să facă parte din echipa Centrului Județean de Excelență Vaslui își vor exprima disponibilitatea prin completarea următorului formular online:

Formular de înscriere la cursurile Centrului Județean de Excelență Vaslui – Profesori

Termen limită: 17 septembrie 2021.

14 iulie 2021 – Rezultate evaluare finală

Situațiile evaluării finale pentru anul școlar 2020-2021 au fost publicate pe classroom-ul fiecărei grupe de excelență pe discipline și pe zone.

Vacanță plăcută!

06 iulie 2021 – Olimpiada de Astronomie și Astrofizică – etapa județeană

În data de 25 iunie 2021 s-a desfășurat Olimpiada de Astronomie și Astrofizică – etapa județeană, organizată de către Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) și Societatea Științifică Cygnus – centru UNESCO. Dintre cei 9 elevi care au participat și se pregătesc în cadrul grupelor de excelență din cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui, 7 elevi s-au calificat la etapa națională, ce v-a avea loc în perioada 26 – 29 iulie 2021. Elevii au fost pregătiți de către profesorii: Dumitrașcu Irina, Dumitrașcu Leonaș, Mocanu Zâna-Violeta, Angheluță Ecaterina-Aurica, Angheluță Cătălin-Daniel.

Situația nominală a elevilor premiați și/sau calificați la etapa națională se găsește aici. Felicitări concurenților și profesorilor îndrumători!

16 iunie 2021 – Tabăra de orientare în cariera IT – Soft Camp

„Tabăra de orientare în cariera IT – Soft Camp” este o experiență educațională online, timp de o săptămână, pentru elevii de liceu și se desfășoară în perioada 1-7 august 2021.

Aceasta tabără este un program de training, adaptat pentru platformele online și organizat pe 3 module și anume: 𝐦𝐨𝐝𝐮𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐬𝐨𝐟𝐭 𝐬𝐤𝐢𝐥𝐥𝐬, 𝐦𝐨𝐝𝐮𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐫𝐮𝐭𝐚𝐫𝐞, 𝐦𝐨𝐝𝐮𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐧𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭.

Acte necesare pentru înscriere: – formular de înscriere completat și transmis online, către Fundația Comunitară Iași (îl găsiți aici); – scrisoare de recomandare/adeverință din partea dirigintelui – în această scrisoare, profesorul va menționa aspectele datorită cărora îl recomandă pe aplicant, media generală a semestrului trecut, câteva cuvinte despre potențialul și caracterul acestuia.

Înscrierea pentru bursa acordată pentru participarea la „Tabăra de orientare în cariera IT – Soft Camp” se va realiza exclusiv online, prin e-mail. Documentele solicitate mai sus vor fi transmise către Fundația Comunitară Iași, prin e-mail la adresa doris.cojocariu@fundatiacomunitaraiasi.ro, până la data 25 iunie 2021, ora 16:00.

Găsiți aici mai multe informații.

04 iunie 2021 – PERFORMANȚĂ ÎN COMPETIȚIILE ONLINE (II) – tabere de studiu în vacanța de vară

Elevii Centrului Județean de Excelență Vaslui care s-au remarcat prin rezultate deosebite la competiții naționale online organizate de parteneri educaționali reprezentativi în 2021, vor beneficia de tabere de studiu în perioada iulie-august 2021. Aceste tabere sunt finanțate de Primăriile și Consiliile locale din Vaslui, Bârlad și Huși prin proiectul PERFORMANȚĂ ÎN COMPETIȚIILE ONLINE (II). Vor beneficia de aceste tabere 80 elevi din centrele zonale Vaslui, Bârlad și Huși.
Elevii vor fi informați și vor lua legătura cu profesorii îndrumători la grupe pentru detalii privind participarea la aceste tabere.

04 iunie 2021 – Olimpiada de Fizică – ETAPA Națională 15 Mai 2021

https://onfsrf.weebly.com/

Olimpiada de Fizică – competiție organizată de Societatea Română de Fizică (S.R.F.) în colaborare cu Facultățile și Departamentele de Fizică din principalele centre universitare din România și cu sprijinul profesorilor de fizică din învățământul preuniversitar.

Elevii din județul Vaslui calificați la etapa națională a Olimpiadei de Fizică, care se pregătesc în cadrul grupelor de excelență din cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui au obținut un premiu III și 3 mențiuni. Situația nominală a elevilor calificați se găsește aici:

Rezultate Olimpiada de Fizică Etapa Națională – 15 Mai 2021

17 mai 2021 – Rezultate finale – concurs pentru ocuparea posturilor vacante

Rezultatele finale pentru funcția de secretar se găsesc aici.

17 mai 2021 – Rezultate interviu – concurs pentru ocuparea posturilor vacante

Rezultatele privind interviul pentru funcția de secretar se găsesc aici.

13 mai 2021 – Rezultate probă scrisă – concurs pentru ocuparea posturilor vacante

Rezultatele privind proba scrisă pentru funcția de secretar se găsesc aici și baremul de notare se găsește aici.

Eventualele contestații pot fi depuse la sediul Centrului Județean de Excelență și pe adresa de email (excelentavs@gmail.com) astăzi 13 mai 2021, intervalul orar 14 – 16.

10 mai 2021 – Olimpiada de Fizică – ETAPA JUDEȚEANĂ, 25 aprilie 2021 https://onfsrf.weebly.com/

Olimpiada de Fizică – competiție organizată de Societatea Română de Fizică (S.R.F.) în colaborare cu Facultățile și Departamentele de Fizică din principalele centre universitare din România și cu sprijinul profesorilor de fizică din învățământul preuniversitar.

Cei 8 elevi din județul Vaslui, calificați la etapa națională a Olimpiadei de Fizică care s-a desfășurat în data de 25 aprilie 2021 se pregătesc în cadrul grupelor de excelență din cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui.

Situația nominală a elevilor calificați se găsește aici.

Felicitări concurenților și profesorilor îndrumători!

07 mai 2021 – Rezultate selecție dosare – concurs pentru ocuparea posturilor vacante

Rezultatele privind selecția dosarelor le găsiți mai jos: – funcția de secretar aici; – funcția de contabil aici.

Eventualele contestații pot fi depuse la sediul Centrului Județean de Excelență, luni 10 mai 2021, intervalul orar 10 – 14.

07 mai 2021 – Concurs online ”CGame – poveste și provocare”

Centrul Educațional de Excelență ITLevel organizează gratuit Concursul online ”CGame – poveste și provocare” – ediție pilot 2021, în parteneriat cu Centrul Județean de Excelență Vaslui.

În cadrul concursului concurenții trebuie să realizeze un proiect în limbajele de programare C++ sau Python, pornind de la o poveste descrisă de organizator.

Concursul se adresează tuturor elevilor din clasele de gimnaziu (V-VIII) și clasele de liceu (IX-XII) din România care sunt pasionați de tehnologie și de programare și care cunosc limbajele de programare C++ sau Python.

Detalii despre acest concurs găsiți aici.

28 aprilie 2021 – Rezultatele la competiții naționale de chimie

Elevii pasionați de chimie de la Centrul Județean de Excelenta Vaslui au obținut rezultate remarcabile la concursurile naționale “Academician Cristofor Simionescu” și „Zircon”. Aceștia au obținut 9 premii (4 – premii I, 3 – premii II și 2 – premii III) și 10 mentiuni. Elevii au fost pregătiți de profesorii: Adumitroaei Mona Diana Gina, Badea Ionela, Drăgoi Nicoleta, Dinu Mirela.

Situația nominală a rezultatelor elevilor se găsește aici.

Felicitări concurenților și profesorilor îndrumători!

21 aprilie 2021 – OLIMPIADA DE CHIMIE – ETAPA NAŢIONALĂ 2021 https://och2021.unibuc.ro/

Pentru elevii pasionaţi de chimie la iniţiativa comună a Universităţii din Bucureşti şi a comunităţii profesorilor de chimie din învăţământul preuniversitar şi universitar, în perioada 4-17 aprilie 2021, s-a desfăşurat, la nivel naţional, o competiţie pe clase, în două etape în cadrul cărora elevii au susţinut, în sistem on-line, câte o probă teoretică, fiecare cu o durată de 3 ore.

Lotul județului Vaslui pentru etapa a II-a a fost format din 5 elevi. Dintre aceștia, 4 elevi se pregătesc în cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui: Creţu Eric Andrei din clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Vaslui, Toma Gabriel Teodor din clasa a IX-a de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Rariţă Aleandru Tudor din clasa a IX-a de la Colegiul Naţional ”Cuza Vodă” Huşi, Grecu Şerban din clasa a X-a de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

Elevii care s-au remarcat cu rezultate deosebite la etapa naţională a competiției sunt: – CREŢU ERIC – ANDREI din clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Vaslui, care a obţinut PREMIUL I ȘI MEDALIA de AUR, fiind pregătit la Centrul Judeţan de Excelenţă Vaslui de profesoarele Coman Camelia şi Cotaie Viorica iar la clasă de prof. Tăune Pavelina; – TOMA GABRIEL – TEODOR din clasa a IX-a, de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, care a obţinut MEDALIE de BRONZ, fiind pregătit la Centrul Judeţean de Excelență Vaslui de prof. Drăgoi Nicoleta și la clasă de prof. Gosav Doina – Elena.

Felicitări concurenților și profesorilor îndrumători!

20 aprilie 2021 – Concurs pentru ocuparea posturilor vacante

Centrul Județean de Excelență Vaslui, cu sediul în Vaslui, str. Alecu Donici nr. 2, organizează în data de 13 mai 2021, ora 10:00 concurs pentru ocuparea următoarelor posturi:

– 0,5 normă secretar contract individual de muncă perioadă nedeterminată;

– 0,5 normă administrator financiar contract individual de muncă perioadă nedeterminată.

Detalii privind condițiile de participare, dosarele de concurs și calendarul, le găsiți aici și bibliografia o găsiți aici.

OSEPI – Olimpiada Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică – etapa națională 2021 (https://sepi.ro/distinctii)

OSEPI este o competiție organizată de Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică și se dorește a suplini lipsa etapelor Olimpiadei de Informatică și a Taberelor de Lot Național în acest an școlar.

Centrul Județean de Excelență Vaslui a participat la etapa națională a competiției OSEPI cu 22 elevi (15 elevi de liceu și 7 elevi de gimnaziu).

Dintre aceștia, 13 concurenți la etapa națională a competiției OSEPI (5 – gimnaziu și 8 – liceu) au obținut distincții, respectiv: 4 premii III, 9 mențiuni, 3 medalii de argint, 10 medalii de bronz. De asemenea, un elev de gimnaziu s-a calificat în lotul național pentru juniori. (https://sepi.ro/static/awards/lot_juniori.pdf)

Elevii premiați s-au pregătit în cadrul grupelor de excelență cu profesorii: Dan Pracsiu, Florina Ciurescu, Vlad Nicu și Bogdan Mocanu.

Elevul calificat în lotul național pentru juniori este pregătit de profesorul, Dan Pracsiu.

Situația detaliată a distincțiilor obținute de elevii Centrului Județean de Excelență Vaslui la etapa națională a OSEPI se găsește aici.

06 aprilie 2021 – ONGM – Olimpiada Națională Gazeta Matematică

ONGM – este o competiție organizată de Societatea de Științe Matematice din România.

Elevii calificați la etapa a treia a competiției ONGM (https://ssmr.ro/onm2021) care se pregătesc pentru performanță în cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui se găsesc aici.

Felicitări și mult succes la etapele care urmează!

02 aprilie 2021 – ONGM – Olimpiada Națională Gazeta Matematică

ONGM – este o competiție organizată de Societatea de Științe Matematice din România.

Elevii premiați la etapa a doua a competiției ONGM, care se pregătesc pentru performanță în cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui se găsesc aici .

Felicitări concurenților și profesorilor îndrumători!

29 martie 2021 – OSEPI – Olimpiada Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică – etapa județeană 2021 – secțiunea gimnaziu

Toți elevii calificați la etapa națională a competiției OSEPI, secțiunea gimnaziu, se pregătesc pentru performanță în cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui.

Componența lotului județean pentru etapa națională a OSEPI, secțiunea gimnaziu se găsește aici.

Felicitări concurenților și profesorilor îndrumători!

24 martie 2021 – OSEPI – Olimpiada Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică – etapa județeană 2021 (https://sepi.ro/osepi)

OSEPI este o competiție organizată de Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică și se dorește a suplini lipsa etapelor Olimpiadei de Informatică și a Taberelor de Lot Național în acest an școlar.

Aceasta s-a organizat pentru cele două secțiuni, respectiv: liceu – 11-13 martie 2021 și gimnaziu – 21 martie 2021.

Rezultatele la nivel național se găsesc aici.

Pentru secțiunea liceu s-a finalizat situația calificărilor pentru etapa națională și poate fi consultată aici.

15 elevi calificați din totalul de 17 elevi de liceu calificați la nivelul județului Vaslui se pregătesc pentru performanță în cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui.

Aceștia se găsesc aici.

În curând se va definitiva și se va publica situația nominală a calificaților pentru etapa națională și pentru secțiunea gimnaziu.

Felicitări concurenților și profesorilor îndrumători!

18 martie 2021 – Workshop-ul “Riscuri și vulnerabilități generate de tehnologiile cibernetice. Educația digitală în domeniul securității IT”

Dragi elevi și profesori,

Prin Acordul de Parteneriat încheiat între Centrul Județean de Excelență Vaslui și Centrul Educațional de Excelență ITLevel, continuăm să desfășuram activități IT contribuind astfel la dezvoltarea parcursului educațional în domeniul digital al tinerilor noștri.

Miercuri, 31.03.2021, în intervalul orar 17:00 – 18:00, vă invitam la un workshop online cu tema: “Riscuri și vulnerabilități generate de tehnologiile cibernetice. Educația digitală în domeniul securității IT”. Participarea este GRATUITĂ!

Workshop-ul organizat de Centrul Educațional de Excelență ITLevel va avea loc pe platforma Webex și este susținut de Tiberiu IACOB, Cisco Certified Internetwork Expert. Numărul de participanți este limitat la 150.

Tematica abordată în cadrul acestui workshop: – Vulnerabilități specifice tinerei generații în mediul cibernetic; – Protecția cibernetică minimală a sistemelor informatice utilizate în viața cotidiană; – Cultura și educația de securitate; – Educație digitală avansată în domeniul securității IT; – Conceptul de ethical hacking.

Înscrierea pentru participarea la acest workshop va avea loc până pe data de 30.03.2021 accesând link-ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJYZBTVTAKW9pUAcTzLhR9KWhlPROrXXXoiuPmAmkI3KXqXg/viewform

După înscriere, primii 150 de participanți vor primi link-ul împreună cu ghidul de acces la workshop.

Vă urăm mult succes !

19 februarie 2021 – Concursul “EXCELENȚA PRIN TEHNOLOGIE”

În data de 18 februarie 2021 în sala multimedia a COLEGIULUI ECONOMIC “ANGHEL RUGINĂ” VASLUI, s-a desfășurat concursul de robotică EXCELENȚA PRIN TEHNOLOGIE, care reprezintă una din activitățile de final ale proiectului cu același nume, finanțat de Fundația Comunitară Iași din „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”. Competiția, un concurs școlar local a fost organizată de ASOCIAȚIA EXCELENȚA VASLUIANĂ în calitate de beneficiar al proiectului în colaborare cu CENTRUL JUDEȚEAN DE EXCELENȚĂ VASLUI și COLEGIUL ECONOMIC “ANGHEL RUGINĂ” VASLUI. La concurs au fost înregistrați 18 concurenți din cadrul grupei de robotică a CENTRULUI JUDEȚEAN DE EXCELENȚĂ VASLUI și au participat efectiv 16 elevi. S-au acordat 3 premii, 5 mențiuni și 8 premii speciale. Premiile au fost oferite de ASOCIAȚIA EXCELENȚA VASLUIANĂ și au constat în gadgeturi pentru copii. Toți participanții au primit câte un kit de bază MICRO:BIT, care îi va ajuta să-și dezvolte competențele de programare.

15 februarie 2021 – Rezultate concurs “InfO(1)Cup 2021”

În perioada 13 -14 februarie 2021 s-a desfășurat a V-a ediție a concursului “InfO(1)Cup 2021”, concurs de informatică adresat elevilor juniori din centrele județene de excelență care sunt născuți după 1 ianuarie 2005.

Centrul Județean de Excelență Vaslui a participat cu un lot de 10 elevi (clasele a VIII-a, a IX-a, a X-a).

Tabelul cu participanți se găsește aici.

La etapa națională desfășurată în data de 13 februarie 2021, toți membrii lotului județean Vaslui au obținut medalii, după cum urmează: –8 medalii de argint: clasa a IX-a – Cristia Razvan Cosmin, Loghin Antonia, Palcu Stefan, Radu Dimitrie Octavian, Tanasuca George Alexandru, Toma Ionut Cristian; clasa a X-a – Focsa Madalin; clasa a VIII-a – Puică Andrei; –2 medalii de bronz: Turcu Andrei – clasa a IX-a; Angheluță Diana – clasa a VIII-a.

La etapa internațională, desfășurată în data de 14 februarie 2021, lotul Județean Vaslui a obținut o medalie de bronz: Focsa Madalin – clasa a X-a.

Informații despre concurs și rezultatele nominale se găsesc pe site-ul concursului: https://www.info1cup.com/

Ceremonia de decernare a premiilor se va desfășura online, în data de 21 februarie 2021.

08 februarie 2021 – Finala Concursului Național de robotică Nextlab

Festivitatea de premiere a celui mai mare concurs de robotică pentru elevi din România s-a desfășurat în cadrul unui eveniment online, la finalul lunii ianuarie 2021, în care au fost invitate personalități reprezentative din mediul universitar, preuniversitar, al partenerilor și al sponsorilor principali în programul Romania Tech Nation și care s-a bucurat de interesul a peste 300 de participanți online, elevi și profesori.

Concursul, înregistrat în calendarul Ministerului Educatiei Naționale (OMEN 5092/30.08.2019) a avut două etape: prima etapă s-a desfășurat între 10 martie – 30 aprilie 2020, iar cea de-a doua etapă s-a desfășurat în perioada mai – decembrie 2020.

În clasamentul Concursului Național de robotică Nextlab, Centrul Județean de Excelență Vaslui s-a situat pe locul al II-lea pe țară în topul școlilor din Romania.

Dintre cei 10 elevi calificați, 7 elevi s-au calificat în Top 100 robocampioni, iar alți 3 elevi s-au calificat în Top 250 robocampioni, dintr-un total de 1400 de participanți la nivel national.

Lista elevilor calificați o găsiți aici.

07 februarie 2021 – Semestrul al II-lea al anului școlar 2020-2021

Centrul Județean de Excelenta Vaslui (CJEVS) își continuă activitatea on-line conform art.13 din Regulamentul de organizare și funcționare a centrelor județene de excelență/centrului municipiului București de excelență.

Această decizie este adoptată cu consultarea Consiliului de administrație, având în vedere următoarele argumente: – la CJEVS grupele de excelență sunt mixte, în marea lor majoritate cuprinzând elevi de la mai multe clase/unități școlare din județ; – CJEVS nu dispune de spații proprii de instruire și nu își poate asuma responsabilitatea asigurării condițiilor de protecție la infectarea cu SARS-CoV-2 conform reglementărilor în vigoare; – 2/3 dintre profesorii încadrați la CJEVS au urmat Programul acreditat de formare continuă ”Educația online. Tehnologia în sprijinul predării-învățării-evaluării” în perioada decembrie 2020-ianuarie 2021, în vederea dezvoltării competențelor necesare învățării on-line; – profesorii de la CJEVS care au solicitat, au primit tablete grafice care facilitează comunicarea și învățarea online.

Situația se va reanaliza după revenirea la școală a elevilor, începând cu data de 8 februarie și se va decide în funcție de evoluția epidemiologica, asupra modalităților de continuare a activității după data de 1 martie 2021.

Va urăm mult succes în noul semestru!

01 februarie 2021 – Concursul “Info(1)Cup 2021”

În perioada 13 -14 februarie 2021, Centrul Județean de Excelență Prahova organizează a V-a ediție a concursului “InfO(1)Cup 2021”. Concursul este adresat elevilor juniori din centrele de excelență care sunt născuți după 1 ianuarie 2005.

Din cauza situației sanitare mondiale, anul acesta ediția va fi organizată online. Elevii care fac parte din grupele de informatică din cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui, doritori să participe la concurs, vor trimite un e-mail pe adresa:excelentavs@gmail.com, prin care își vor exprima disponibilitatea și vor lua legătura cu profesorii coordonatori în vederea înregistrării, până la data de 5 februarie 2021

Mult succes!

18 decembrie 2020 – Performanța în competițiile online

Prin Ordinul Ministerului Educatiei și Cercetarii nr. 5956/04.11.2020, Centrul Județean de Excelență Vaslui devine unitate conexă a Ministerului Educației și Cercetării. Începând cu luna noiembrie 2020, Centrul Județean de Excelență derulează proiectul “Performanța în competițiile online”, proiect elaborat la nivelul centrului, care are ca scop familiarizarea elevilor cu tehnicile evaluării performanțelor școlare în mediul online, fiind finanțat din bugetele locale ale primăriilor din Bârlad, Huși și Vaslui.

În cadrul proiectului sunt prevăzute activitățile:

Pregătirea intensivă a elevilor pe grupe de excelență și discipline în care elevii sub îndrumarea echipelor de profesori desfășoară un program intensiv de pregătire care vizează dezvoltarea de competențe superioare în specialitate și competențe digitale privind evaluarea progresului în mediul online;

Pregătirea cadrelor didactice printr-un curs de formare acreditat pentru dezvoltarea competențelor de evaluare în mediul online;

Achiziția unor tablete grafice pentru facilitarea comunicării și învățării online;

Concurs pe domenii/discipline în mediul online.

Vacanță frumoasă și La mulți ani! Prof. Nușa Dumitriu-Lupan Director, Centrul Județean de Excelență Vaslui

20 noiembrie 2020 – Amânarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante

Dorim să vă anunțăm că Centrul Județean de Excelență Vaslui se află într-un proces de reorganizare în baza OMEC 5956/ 04.11.2020 privind înființarea centrelor județene de excelență.

Datorită acestui fapt și datorită evoluției nefavorabile a situației epidemiologice în județul Vaslui, concursul pentru ocuparea posturilor vacante de secretar, administrator financiar și informatician se amână până la o dată pe care o vom comunica ulterior.

Vă mulțumim pentru înțelegere !

05 noiembrie 2020 – Concurs pentru ocuparea posturilor vacante

Centrul Județean de Excelență Vaslui, cu sediul in Vaslui, str. Alecu Donici nr. 2, organizează în data de 26 noiembrie 2020, orele 10 00 concurs pentru ocuparea următoarelor posturi:

– 0,5 normă secretar contract individual de muncă perioadă nedeterminată

– 0,5 normă informatician contract individual de muncă perioadă nedeterminată

– 0,5 normă administrator financiar contract individual de muncă perioadă determinată

Detalii privind condițiile de participare, dosarele de concurs și calendarul, le găsiți aici.

04 noiembrie 2020 – Înscrieri workshop “Inteligenta artificiala – tehnologia prezentului si a viitorului” </h3

Vă invităm să participați gratuit la workshop-ul “Inteligența artificială – tehnologia prezentului și a viitorului” ce va avea loc vineri, 6 noiembrie 2020, începând cu ora 19:00.

Workshop-ul va fi organizat pe platforma educațională ȘcoalaFDVDR și este organizat de FDVDR în parteneriat cu Centrul Educațional de Excelenta ITLevel.

Înscrierile pentru participarea la acest workshop vor avea loc în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie, accesând link-ul: ȘcoalaFDVDR.

Mai multe detalii găsiți și pe site-ul ITLevel

Vă urăm succes !

23 octombrie 2020 – Workshop “Infrastructura inteligentă a viitorului digital”

Centrul de Excelență ITLevel vă invită să participați la un workshop online “Infrastructura inteligentă a viitorului digital”, organizat gratuit, pe data de 30 octombrie 2020, în intervalul orar 19.00-20.00.

Cele mai importante aspecte dezbătute în cadrul workshop-ului sunt: case inteligente, rețele de calculatoare de ultimă generație, infrastructuri cloud și aspecte de securitate cibernetică.

Astfel, toți cei pasionați de tehnologie, elevi, părinți, profesori se pot înscrie până pe data de 28.10.2020 accesând formularul postat aici.

După înscriere, fiecare participant va primi ghidul pentru acces la workshop.

Toate informațiile despre acest workshop și despre cursurile pe care ei le desfășoară și le dezvoltă permanent pot fi accesate pe site-ul www.itlevel.ro.

Vă urăm succes !

23 octombrie 2020 – Începerea cursurilor – Centrul Zonal Vaslui

Dragi elevi,

Stimați părinți și profesori,

Centrul Județean de Excelență Vaslui – Centrul zonal Vaslui își poate începe activitatea în data de 24 octombrie 2020. Elevii din grupele de excelență vor fi contactați de profesorii coordonatori și vor primi noile conturi create pentru utilizarea aplicațiilor.

Timp de 15 zile activitatea se va desfășura online utilizând aplicațiile G suite for Education și Microsoft 365 care au fost activate pentru domeniul cjevs.ro.

Vă urăm mult succes !

23 octombrie 2020 – Workshop “Infrastructura inteligentă a viitorului digital”

Centrul de Excelență ITLevel vă invită să participați la un workshop online “Infrastructura inteligentă a viitorului digital”, organizat gratuit, pe data de 30 octombrie 2020, în intervalul orar 19.00-20.00.

Cele mai importante aspecte dezbătute în cadrul workshop-ului sunt: case inteligente, rețele de calculatoare de ultimă generație, infrastructuri cloud și aspecte de securitate cibernetică.

Astfel, toți cei pasionați de tehnologie, elevi, părinți, profesori se pot înscrie până pe data de 28.10.2020 accesând formularul postat aici.

După înscriere, fiecare participant va primi ghidul pentru acces la workshop.

Toate informațiile despre acest workshop și despre cursurile pe care ei le desfășoară și le dezvoltă permanent pot fi accesate pe site-ul www.itlevel.ro

Vă urăm succes !

23 octombrie 2020 – Începerea cursurilor – Centrul Zonal Vaslui

Dragi elevi,

Stimați părinți și profesori,

Centrul Județean de Excelență Vaslui – Centrul zonal Vaslui își poate începe activitatea în data de 24 octombrie 2020. Elevii din grupele de excelență vor fi contactați de profesorii coordonatori și vor primi noile conturi create pentru utilizarea aplicațiilor.

Timp de 15 zile activitatea se va desfășura online utilizând aplicațiile G suite for Education și Microsoft 365 care au fost activate pentru domeniul cjevs.ro.

Vă urăm mult succes !

19 octombrie 2020 – Proiectul “EXCELENȚA PRIN TEHNOLOGIE”

Asociația EXCELENȚA VASLUIANĂ lansează proiectul “EXCELENȚA PRIN TEHNOLOGIE”, proiect finanțat din „Fondul pentru un viitor mai bun prin comunități”, prin Fundația Comunitară Iași și Lidl. Scopul proiectului este familiarizarea elevilor cu vârste între 12 și 18 ani cu roboții existenți pe piață și cu tehnicile de asamblare și programare a acestora.

Evenimentul va avea loc în Sala Multimedia de la Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui.

16 octombrie 2020 – Deschiderea oficială a cursurilor Centrului Județean de Excelență Vaslui

Dragi elevi,

Stimați părinți și profesori,

Centrul Județean de Excelență Vaslui își va începe activitatea în data de 17 octombrie 2020 pentru Centrul zonal Bârlad și Centrul zonal Huși.

Timp de 15 zile activitatea se va desfășura online utilizând aplicațiile G suite for Education și Microsoft 365 care au fost activate pentru domeniul cjevs.ro.

Elevii din grupele de excelență vor fi contactați de profesorii coordonatori și vor primi noile conturi create pentru utilizarea aplicațiilor.

Informăm pe cei interesați că a fost lansat proiectul ALDEBARAN finanțat de Lidl și implementat de Asociația Comunitară Iași prin Asociația Profizica Vaslui în parteneriat cu Inspectoratui Școlar Județean Vaslui, Centrul Județean de Excelență Vaslui și alte unități de învățămînt din Vaslui, proiect care susține pregătirea elevilor în domeniul Astronomie și Astrofizică.

De asemenea, se va lansa miercuri, 21 octombrie 2020 proiectul Excelența prin Tehnologie finanțat de Lidl și implementat de Asociația Comunitară Iași prin Asociația Excelența Vasluiană Inspectoratui Școlar Județean Vaslui, Centrul Județean de Excelență Vaslui și alte unități de învățămînt din Vaslui, proiect care susține pregătirea elevilor de la grupa de excelență pentru Robotică.

Pentru celelalte discipline din cadrul Centrului zonal Vaslui vom reveni în cursul săptămînii viitoare cu detalii privind data începerii pregătirii la grupele de excelență.

Vă urăm mult succes!

16 octombrie 2020 – Grupe Centrul Județean de Excelență Vaslui – an școlar 2020-2021

S-au publicat grupele de excelență pentru anul școlar 2020-2021.

Le puteți găsi la secțiunea Discipline.

09 octombrie 2020 – Grupe Informatică

La secțiunea Discipline găsiți grupele de informatică pentru anul școlar 2020-2021.

08 octombrie 2020 – Deschiderea oficială a cursurilor Centrului Județean de Excelență Vaslui

Stimați părinți și profesori,

Dragi elevi,

Centrul Județean de Excelență Vaslui se pregătește să-și înceapă activitatea pentru noul an școlar. Procesul de selecție este în curs de finalizare, iar grupele de excelență pentru noul an vor fi publicate în curând pe site. Activitatea va începe, în data de 17 octombrie 2020 pentru majoritatea disciplinelor. Excepție fac disciplinele: Informatică și Fizică care se aliniază programului HAI LA OLIMPIADA! Pentru aceste discipline, pregătirea începe în data de 10 octombrie 2020.(Programul centrelor în anul școlar 2020 – 2021 – Hai la Olimpiada!)

Vă recomandăm să urmăriți anunțurile de pe site și să vă consultați sistematic adresa de e-mail introdusă la înregistrare.

18 septembrie 2020 – Prelungire termen înscriere pentru Informatică și Fizică

Dragi elevi,

Stimați părinți și profesori,

Pentru disciplinele Informatică și Fizică care sunt cuprinse în programul Hai la olimpiadă! al Fundației eMag (perioada de înscriere 7-30 septembrie 2020) se prelungeste termenul de înscriere până la 30 septembrie 2020.

Elevii care optează pentru aceste discipline trebuie să se înregistreze pe site-ul cjevs.ro aici și pe site-ul eMag aici.

Vă așteptăm!

14 septembrie 2020 – Prelungire perioadă de înscriere elevi/ profesori

Dragi elevi,

Stimați părinți și profesori,

Astăzi, în prima zi a noului an școlar, Centrul Județean de Excelență Vaslui vă urează sănătate și să reușiți să performați așa cum vă propuneți!

Până la această dată, s-au înregistrat online pentru noul an școlar 880 elevi și 79 cadre didactice. Întrucât unii dintre dumneavoastră nu au reușit să se înregistreze și pentru asigurarea accesului cât mai larg la activitățile centrului, se prelungește termenul de înscriere la Centrul Județean de Excelență Vaslui atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice până în data de 17.09.2020, ora 17:00. După această oră accesul la formularul online va fi restricționat.

Reamintim că elevii care se regăsesc în situația publicată pe site la : 01 iulie 2020 – Rezultate evaluare finală și doresc să continue și în acest an, trebuie să completeze formularul online.

Vă așteptăm!

27 august 2020 – Anunț înscriere profesori 2020-2021

Profesorii care doresc și manifestă interes constant față de pregătirea de performanță a elevilor, cu prioritate cei ai căror elevi au obținut rezultate deosebite la olimpiade și concursuri, pot să se înscrie în anul școlar 2020-2021 pentru a susține cursuri la CJEVS. Selecția cadrelor didactice se face pe baza unui interviu și a unui portofoliu.

Vor avea prioritate în cadrul selecției, cadrele didactice care în anii școlari 2018-2019 și/sau 2019-2020, au desfășurat activitate la Centrul Județean de Excelență Vaslui.

Cadrele didactice care doresc să facă parte din echipa Centrului Județean de Excelență Vaslui își vor exprima disponibilitatea prin completarea următorului formular online.

Termen limită: 10 septembrie 2020.

27 august 2020 – Anunț selecție elevi 2020-2021

Stimați părinți și profesori,

Dragi elevi,

Centrul Județean de Excelență Vaslui (CJEVS) se pregătește să-și deschidă porțile pentru al treilea an de funcționare. Rezultatele elevilor care au frecventat cursurile centrului sunt meritorii și confirmă eforturile personale ale acestora și ale profesorilor lor pentru o pregătire intensivă de valoare care a condus la obținerea performanței.

Elevii doritori și capabili de performanță care au frecventat sau nu cursurile Centrului Județean de Excelență Vaslui în anul școlar anterior, se pot înscrie în perioada 01-10 septembrie 2020 la cursurile centrului pentru una din disciplinele/ domeniile: astronomie și astrofizică, fizică, biologie, chimie, geografie, informatică, limba engleză, limba franceză, limba rusă, limba spaniolă, limba și literatura română, limba latină, matematică, robotică.

Pentru înscriere vă rugăm să accesați formularul online.

Termen limită: 10 septembrie 2020

Notă: Este obligatorie completarea formularului, de către toți elevii care doresc să seînscrie la CJEVS, indiferent dacă au frecventat sau nu cursurile CJEVS în anul școlar anterior.

30 iulie 2020 – ITLevel

Dragi elevi și profesori,

Prin Acordul de Parteneriat încheiat între Centrul Județean de Excelență Vaslui și Centrul Educațional de Excelență în învățare ITLevel, dezvoltat în cadrul companiei REAL IT SOLUTIONS, toți doritorii (elevi, cadre didactice) care se vor înscrie la cursurile desfășurate de ITLevel vor beneficia de un discount de 5% din prețul afișat pe site-ul www.itlevel.ro.

Pentru a beneficia de reducere sau orice alte beneficii cursantul trebuie să precizeze în formularul de înscriere că este de la Centrul Județean de Excelență Vaslui.

În cadrul Centrului Educațional de Excelență ITLevel, cursanții au acces la o gamă variată de cursuri atractive și activități educative.

Cursurile se desfășoară atât online, cât și în săli dotate cu display interactiv, tableta grafică, laptopuri, roboți educaționali și senzori de pe stația spațială internațională care ii ajută pe cursanți să-și exercite capacitatea creatoare într-un mediu atractiv și plăcut.

Sala de curs se află în clădirea Spectrum Business Center, Sector 2, București.

Adresa: Șoseaua Mihai Bravu, nr. 62A, corp B, etaj mezanin, indicativul M:5

Toate detaliile legate de cursurile desfășurate de ITLevel le regăsiți accesând site-ul ITLevel.

01 iulie 2020 – Rezultate evaluare finală

Rezultatele evaluării finale pe discipline și grupe pentru anul școlar 2019-2020, realizate conform criteriilor din Regulamentului de Ordine Interioară le găsiți aici.

Punctajele obținute de fiecare elev și care au stat la baza ierarhizării la nivel de disciplină și grupă, le puteți solicita personal la profesorii coordonatori. Pe perioada vacanței, este recomandat să consultați periodic site-ul centrului întrucât pot apărea Noutăți.

12 iunie 2020 – Sustineți Excelența în învățământul vasluian !

Dragi părinți și profesori, Stimați parteneri educaționali,

Centrul Județean de Excelență Vaslui își încheie astăzi oficial activitatea din acest an școlar. În următoarea perioadă vom finaliza situația evaluărilor finale și vom stabili elevii cei mai buni la fiecare disciplină.

Performanța nu se construiește și nu se demonstrează într-un singur an. Aceasta se dezvoltă în timp, într-un proces continuu. Chiar dacă în acest an competițiile naționale s-au desfășurat oarecum trunchiat din cauza pandemiei, elevii noștri au muncit responsabil alături de profesorii lor. Prin urmare, ne propunem și în acest an, evidențierea celor mai buni elevi și profesori.

Aceia dintre dumneavoastră care doresc și pot susține Excelența Vasluiană sunt invitați să o facă prin completarea formularului 230 , pe care ulterior îl puteți trimite la adresa excelentavs@gmail.com până la data de 25 iunie 2020.

De asemenea, ne puteți susține și accesând pagina Donează.

Director al Centrului Județean de Excelență Prof. Nușa Dumitriu – Lupan

21 mai 2020 – Evaluare finală

Dragi elevi,

În perioada 25-31 mai 2020 se vor organiza probele de evaluare finală a elevilor de la Centrul Județean de Excelență Vaslui, conform unei planificări realizate de fiecare coordonator de grupă și disciplină.

Această evaluare se va face independent în cadrul fiecărei grupe, iar punctajul final se va calcula conform criteriilor din Regulamentul de Ordine Interioară.

Evaluarea finală este obligatorie conform Regulamentului de Ordine Interioară și trebuie susținută de toți elevii de la Centrul Județean de Excelență Vaslui.

Această evaluare este foarte importantă, atât pentru activitatea profesorilor cât și pentru elevi întrucât reprezintă o dovadă a progresului înregistrat de aceștia și va sta la baza ierarhizării rezultatelor elevilor pe discipline, la nivelul Centrului Județean de Excelență Vaslui, pentru anul 2019-2020 (având în vedere că organizarea etapelor naționale a competițiilor este încă incertă) și a continuității pregătirii de performanță în anul școlar următor.

Probele de evaluare administrate de profesorii coordonatori vor avea ca obiectiv concordanța între nivelul de performanță atins de elevi și subiectele teoretice și practice parcurse. În vederea unei bune organizări a probelor de evaluare finală se recomandă tuturor elevilor de la Centrul Județean de Excelență Vaslui, să întrețină o comunicare permanentă și ritmică cu profesorii coordonatori la fiecare grupă, utilizând toate resursele disponibile.

01 aprilie 2020 – Campusul Virtual al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui

Dragi elevi și profesori, Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, a conceput o soluție de e-learning gratuită, oferită elevilor și personalului didactic din județul Vaslui unde se pot desfășura lecții cu elevii. Link-ul de acces la această platformă îl gasiți aici: I.Ș.J. Vaslui – Campusul Virtual al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui. Vă recomandăm Campusul Virtual al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, tuturor elevilor și profesorilor de la Centrul Județean de Excelență Vaslui, ca pe o soluție autohtonă, viabilă, și originală de e-learning, pentru pregătirea de performanță în această perioadă, alături de celelalte soluții adoptate de comun acord între elevi și profesori. Vă urăm succes!

18 martie 2020 – Resurse educaționale

Dragi elevi,

Pentru a vă sprijini în eforturile comune cu ale profesorilor voștri privind identificarea/selecția unor aplicații educaționale care să vă ajute în organizarea și desfășurarea activităților didactice de la distanță, vă oferim câteva informații și sugestii care vă pot fi utile în activitatea de învățare.

Mai multe informații puteți găsi aici !

10 martie 2020 – Precizări referitoare la măsurile de protecție împotriva răspândirii COVID-19

Având în vedere contextul epidemiologic determinat de infectarea cu COVID-19, vă informăm ca: activitatea Centrului Județean de Excelență Vaslui, în perioada imediat următoare este reglementată, ca și pentru celelalte unități de învățământ preuniversitar, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 6/ 9 martie 2020, privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus ( Hotararea nr.6 ) și a precizărilor ISJ Vaslui( Comunicat de presă ).

Măsurile luate de Ministerul Educației și Cercetării ca urmare a Hotărârii nr. 6 le găsiți aici!

27 februarie 2020 – Pregătire intensivă pentru etapa națională a olimpiadelor școlare

Loturile judeţene selecţionate pentru etapa naţională a competiţiilor naţionale din Calendarul MEN (aici ! ) vor participa la stagii de pregătire intensivă organizate suplimentar la nivelul Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui în perioada imediat următoare încheierii etapei județene a olimpiadelor școlare și validării loturilor care reprezintă Județul Vaslui la etapa națională a acestora.

Pregătirea va fi realizată în echipe formate din cei mai buni profesori pasionaţi şi capabili de performanţă la fiecare disciplină/domeniu din cadrul Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui.

25 februarie 2020 – Concurs “NEXTLAB.TECH “

Banca Comercială Română în parteneriat cu Asociația „Clubul Informaticii Economice – CyberKnowledgeClub” implementează proiectul național de robotică pentru copii NEXTLAB.TECH. al cărui scop este crearea unui program educațional STEM pentru 30.000 de copii, organizarea unui concurs la nivel național cu un număr mare de elevi și organizarea anuală a unui eveniment final cu audiență ridicată.

NEXTLAB.TECH este cel mai mare concurs de robotică din România destinat elevilor din clasele III-IX. Are două faze și trei secțiuni. Înscrierea este gratuită! Aici elevii învață să programeze roboței bazați pe Arduino și să lucreze în Open Roberta, Mixly, Arduino IDE si C. În primă fază, toți elevii beneficiază gratuit de un curs de robotică susținut de profesori universitari din domeniul informaticii prin webinarii. Prima fază e bazată pe roboței virtuali și e 100% online! Faza a doua presupune construirea unor roboței fizici. Sponsorul principal național Banca Comercială Română oferă gratuit 500 de kit-uri de roboți și finanțează 200 de sesiuni de roboajutor. Concursul este înregistrat în calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale prin OMEN 5092/30.08.2019, Anexa 5, poziția 99. Elevii din învățământul profesional și tehnic beneficiază de o secțiune dedicată. Calificarea din faza I în faza a II-a se face pe baza unui test online. Sponsorii vor acorda gratuit kit-uri elevilor calificați în limita resurselor disponibile. Elevii calificați care nu reușesc să obțină un kit de la sponsori și vor totuși să participe la finală pot achiziționa un kit.

CALENDARUL PROIECTULUI ESTE URMĂTORUL: -Ianuarie 2020 –Martie 2020, preînscrierea profesorilor și a școlilor, activităti de pregătire a voluntarilor -30 Aprilie 2020, data limită a susținerii testului online pentru elevii care doresc kit-uri gratuite de la sponsori -10 Martie 2020, lansare concurs și deschiderea platformei online -Mai-Octombrie 2020, desfășurarea activităților de roboajutor -21-22 Noiembrie 2020 finala concursului în cadrul complexului Romexpo, București

Centrul Județean de Excelență, Vaslui a participat și ediția trecută cu două echipe, obținând premiul al III-lea și mențiune.

Pentru detalii suplimentare legate de proiect puteți accesa website-ul NextLab.

18 februarie 2020 – Rezultate concurs “Info(1)Cup”

Timp de trei zile, în perioada 14-16 februarie, la Ploieşti s-a desfăşurat cea de-a patra ediţia a competiţiei Info (1) Cup și prima ediție face-to-face. Centrul Județean de Excelență, Vaslui a participat cu o echipă de 4 elevi dintre care 2 au obținut medalii de bronz și anume: – Diaconu Răzvan – elev clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” , Vaslui – Toma Ionuț – elev clasa a VIII-a, Școala Gimnazială “Constantin Parfene” , Vaslui Clasamentul general poate fi consultat aici.

11 februarie 2020 – Calendarul olimpiadelor și concursurilor naționale cu finanțare

Calendarele olimpiadelor și concursurilor naționale cu finanțare, aprobate cu nr. 41848/10.12.2019 și nr. 41852/10.12.2019 le găsiți Aici ! La acest link puteți găsi și modificările calendarelor: Nota privind modificarea Calendarului olimpiadelor naționale școlare și a Calendarului concursurilor naționale finanțate de MEC.

11 februarie 2020 – Calendarul olimpiadelor și concursurilor naționale – etapa județeană

În link-ul următor găsiți: Calendarul olimpiadelor și concursurilor!

07 februarie 2020 – Vă invităm să susțineți Excelența Vasluiană!

Formularul 230 poate fi descărcat aici!

Acesta completat și semnat poate fi depus la coordonatorii centrelor zonale de la Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși, Liceul Teoretic “M. Kogălniceanu” Vaslui sau la sediul Centrului Județean de Excelență Vaslui din clădirea ISJ Vaslui, biroul 27.

Vă mulțumim că ne sunteți alături!

04 februarie 2020 – Centrul Județean de Excelență Vaslui organizează întâlniri cu părinții

Dragi părinți,
Stimați profesori,

Sunteți invitați să participați la întâlnirile pe zone ale părinților, după cum urmează:

  • Centrul Zonal Bârlad, sâmbătă 08 februarie 2020, ora 09:00, Aula Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad;
  • Centrul Zonal Huși, sâmbătă 08 februarie 2020, ora 12:00, Amfiteatrul Colegiului Național “Cuza Voda” Huși;
  • Centrul Zonal Vaslui, joi 13 februarie 2020, ora 17:00,  Amfiteatrul Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

13 ianuarie 2020 – Festivitatea de decernare a “Premiilor Excelenţei” 2019

CENTRUL JUDEȚEAN DE EXCELENȚĂ Vaslui a desfășurat în data de 13 decembrie 2019, Festivitatea de decernare a “Premiilor Excelenţei” 2019 elevilor centrului, declarați merituoși în baza rezultatelor obținute la competițiile naționale și internaționale din calendarul MEN.

Din cei 59 elevi înscriși la concurs, 55 au îndeplinit condițiile de eligibilitate. Aceștia au obținut următoarele categorii de distincții:
– Diplome de participare – (5-30) puncte
– Diplome de merit – 40 puncte
– Premii speciale II – (48-50) puncte
– Premii speciale I – 60 puncte
– Mențiuni – (65-80) puncte
– Premii- (90-110) puncte.

Elevii premiați au primit, în funcție de punctaj premii în bani și/obiecte obținuți din sponsorizări.

La nivelul Centrului Județean de Excelență Vaslui contăm pe o echipă de profesioniști și mizăm pe susținerea tuturor activităților acestuia de către autoritățile locale și de către toți factorii interesați în dezvoltarea unui nucleu educațional orientat către dezvoltarea capacităților individuale la nivel maximal și afirmarea performanțelor elevilor din județul Vaslui.

Susţineţi EXCELENŢA în învăţământul vasluian! https://cjevs.ro/doneaza/

05 decembrie 2019 – Decernarea “Premiilor Excelenţei” 2019

Festivitatea de decernare a “Premiilor Excelenţei” 2019 va avea loc vineri, 13 decembrie 2019, ora 14:30, în amfiteatrul Liceului Teoretic “Mihail Kogălniceanu”, Vaslui.

Dragi elevi, profesori şi părinţi sunteţi invitaţi să ne bucurăm împreună, alături de premianţi.

29 noiembrie 2019 – Rezultate finale ale evaluării dosarelor pentru concursul “Premiile Excelenței”

În urma rezolvării contestațiilor depuse la Concursul pentru acordarea “Premiilor Excelenței” 2019, s-a constatat că sunt nefondate.
Prin urmare, rezultatele publicate rămân neschimbate.

20 noiembrie 2019 – Anunț sponsorizare Concursul “Premiile Excelenței”

În atenția tuturor partenerilor educaționali

CENTRUL JUDEȚEAN DE EXCELENȚĂ Vaslui și Asociația EXCELENȚA VASLUIANĂ au inițiat concursul pentru acordarea PREMIILOR EXCELENȚEI 2019 pe baza rezultatelor obținute de elevii centrului la competițiile naționale și internaționale din calendarul MEN cu finanțare MEN din anul școlar 2018-2019.

Centrul Județean de Excelență Vaslui este unitate cu personalitate juridică, înființată în baza Legii Educației Naționale nr. 1/2011 prin Ordinul Ministerului Educației Naționale nr. 3353/20.03.2017, care își desfășoară activitatea în trei centre zonale ale județului: Bârlad, Vaslui și Huși cu susținerea consiliilor locale din Bârlad, Vaslui și Huși.

Misiunea Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui este de a promova şi sprijini dezvoltarea elevilor capabili de performanţă pentru discipline la care se organizează olimpiade naţionale şi internaţionale și pentru dezvoltarea competenţelor interdisciplinare, pluridisciplinare şi transdisciplinare ale acestora.

La concursul pentru acordarea PREMIILOR EXCELENȚEI 2019, inițiat anul acesta, au aplicat 59 elevi pentru competițiile naționale din anul școlar 2018-2019 la disciplinele/domeniile: matematică, informatică, fizică, chimie, biologie, geografie, limbi străine, astronomie și astrofizică.

Având în vedere cele menționate mai sus, vă rugăm să analizați în cadru instituției dumneavoastră, posibilitatea susținerii fondului de premiere pentru PREMIILE EXCELENȚEI 2019 în semn de apreciere a creșterii și afirmării performanței învățământului vasluian în scopul motivării elevilor și cadrelor didactice pentru munca de performanță.

Vă rugăm să ne comunicați răspunsul dumneavoastră la adresa de e-mail excelentavs@gmail.com și tel. 0722449042, pe cât posibil până la data de 1.12.2019.

Vă mulțumim!

20 noiembrie 2019 – Rezultatele evaluării dosarelor pentru Concursul “Premiile Excelenței”

Descărcați aici rezultatele evaluării

Eventualele contestaţii se pot depune la sediul CJEVS, în perioada 21-22 noiembrie 2019, în intervalul orar 12:00-14:00.

1 noiembrie 2019 – Premiile Excelenței 2019

CENTRUL JUDEȚEAN DE EXCELENȚĂ Vaslui și Asociația EXCELENȚA VASLUIANĂ organizează CONCURSUL pentru acordarea PREMIILOR EXCELENȚEI 2019 pe baza rezultatelor obținute de elevii CJEVS la competițiile naționale și internaționale din calendarul MEN cu finanțare MEN din anul școlar 2018-2019.

Găsiți aici! Metodologia de înscriere și criteriile de selecție.

1 noiembrie 2019 – Repartiția pe săli în cadrul programului de pregătire la CJEVS – Centrul Zonal Huși

Centrul Zonal Huși – Colegiul Național Cuza Vodă

Grupele pentru Centrul Zonal Huși se găsesc la secțiunea Discipline.

31 octombrie 2019 – Alice envisions the future, Girls in AI Hackathon

Dragi profesori,
Acceptați invitația Microsoft de a încuraja tinerele eleve din România să descopere potențialul Inteligenței Artificiale, prin participarea la un eveniment unic în București: Alice envisions the future, Girls in AI Hackathon.

Dar mai întâi, faceți cunoștință cu Alice!
Alice este acea adolescentă curioasă din fire. Mai visătoare, mai empatică și mai optimistă în ceea ce privește viitorul. Pornită să scoată scântei din orice idee. Aventura lui Alice a început în cărțile lui Lewis Carroll, însă din secolul XIX până în prezent, din fericire, lucrurile s-au schimbat, iar prezența feminină în domenii precum știința, tehnologia, ingineria, matematica ia tot mai multă amploare.

Au suficiente adolescente acces la Inteligența Artificială?
Din dorința de a aduce un echilibru în domeniul tehnologic, Microsoft încurajează tinerele adolescente să urmeze o carieră în STEM, oferindu-le resursele necesare pentru a transforma ideile imposibile în realitate. Astfel, s-a născut Alice envisions the future, iar ediția pilot s-a desfășurat în cadrul unui Bootcamp în Atena (August, 2018), urmând ca în primăvara și vara lui 2019, evenimentul să fie organizat sub formă de Hackathon în New York, San Francisco și Seattle, cu scopul de a inspira și de a le deschide tinerelor fete apetitul pentru cunoaștere.

De peste mări și țări, Alice ajunge în România!
Pe 15-16 decembrie, Alice envisions the future, Girls in AI Hackathon ajunge și la București! Suntem în căutarea celor mai creative și curioase tinere cu vârsta între 14-18 ani care să ne accepte provocarea de a-și imagina o lume mai bună, utilizând Inteligența Artificială.

Pentru a participa la Girls in AI Hackathon, fetele trebuie înscrise de către părinți și să trimită, până pe 1 decembrie, un video de maximum 2-3 minute, în limba engleză, în care să răspundă la următoarele întrebări:

Which problem or challenge would you like to solve through the use of Artificial Intelligence in one of these 3 areas: government, health and education and How?

Imagine you are pitching your idea to a government official or company in order to receive the funds and make it happen. Get creative to convince them.

Fiecare fată care se înscrie trebuie să apară în video și este liberă să folosească ce instrumente și recuzită consideră necesare pentru a-și expune cât mai bine ideea. Se pot înscrie și echipe de 2-3 fete, dar dacă se poate, sunt încurajate să se înscrie, totuși, individual.

În urma aplicațiilor primite, juriul va decide cine va participa anul acesta la Alice envisions the future, Girls in AI Hackathon, ediția București. În evaluarea aplicațiilor, juriul va ține cont de:
– măsura în care ideea bazată pe AI poate rezolva o provocare cu care se confruntă astăzi sectorul guvernamental, sistemul de sănătate sau de educație
– creativitate
– abilitățile de prezentare
– nivelul de limbă engleză, având în vedere că Hackathon-ul se va desfășura în limba engleză

Important:
Cunostințele de programare NU sunt obligatorii, importante sunt ideile pe care le au fetele. Prin intermedia acestui Hackathon venim în ajutorul elevelor pentru a-și dezvolta aptitudini precum creativitatea, problem solving și computational thinking. Pentru realizarea ideilor vor avea alături business & tech mentors, dar și design thinkers care să le îndrume.

Alice este prezentă pe cele mai importante canale de Social Media: Facebook și Instagram, însă doar prin intermediul vostru, al profesorilor, mesajul nostru poate ajunge mult mai ușor și repede la fetele interesate de tehnologie și evoluția impusă de aceasta.

Vă invităm să vă alăturați acestei mișcări de amploare și să încurajați tinerele fete să participle la Alice envisions the future, Girls in AI Hackathon, Bucharest!

Data și programul:
15-16 decembrie, 09:00 – 18:00 Adresa: Universitatea Politehnica din București

Cine poate aplica?
Cât mai multe eleve din România, interesate de tehnologie, cu vârsta între 14-18 ani.

Cât costă participarea?
Participarea la eveniment este gratuită, însă locurile sunt limitate.

Cum se pot înregistra la Alice envisions the future, Girls in AI Hackathon, Bucharest?
Prin completarea formularului disponibil aici.

Bine de știut:
Workshop-urile se vor desfășura în limba engleză.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la office@eos.ro!
Sau la 0744-770687 (Gabriela Ford)

23 octombrie 2019 – Centrul Județean de Excelență Vaslui –
Centrul zonal Huși își deschide oficial porțile

Mâine, 24 octombrie 2019, profesorii care au solicitat încadrare în acest an la CJEVS – Centrul Zonal Huși sunt invitați la o întâlnire de lucru în vederea organizării activității de pregătire a grupelor de performanță din cadrul centrului, la Colegiul Național Cuza-Vodă, Huși, ora 14.30.

18 octombrie 2019 – Repartiția pe săli în cadrul programului de pregătire la CJEVS

Centrul Zonal Bârlad – Colegiul Național Gh. Roșca Codreanu
Centrul Zonal Vaslui – Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu

17 octombrie 2019 – Actualizare grupe

La secțiunea Discipline sunt actualizate grupele pentru anul școlar 2019-2020.

17 octombrie 2019 – Programul de pregătire la Centrul Județean de Excelență Vaslui

Program de pregătire – Centrul Zonal Bârlad
Program de pregătire – Centrul Zonal Vaslui
Program Hai la olimpiadă – Fizică
Program Hai la olimpiadă – Informatică

11 octombrie 2019 – Precizări deschidere oficială

Toți profesorii și elevii de la CJEVS vor fi prezenți la deschiderea oficială anunțată anterior. Este un moment unic în an și trebuie respectat ca atare de către toți cei implicați. După deschiderea oficială în cadrul căreia se fac comunicări are loc întâlnirea pe discipline și grupe a profesorilor cu elevii în vederea organizării activității din acest an.

9 octombrie 2019 – Deschiderea oficială a cursurilor Centrului Județean de Excelență Vaslui

Dragi elevi și părinți,
Stimați profesori,

Vă invităm la deschiderea oficială a cursurilor Centrului Județean de Excelență Vaslui care va avea loc, sâmbătă, 12 octombrie 2019, după cum urmează:
– Pentru Centrul Zonal Bârlad – Colegiul Național Gh. Roșca Codreanu Bârlad, ora 10.00
– Pentru Centrul Zonal Vaslui și Centrul Zonal Huși – Liceul Teoretic M. Kogălniceanu Vaslui, ora 12.00

Cu această ocazie vor fi evidențiați elevii cu rezultate deosebite la olimpiadele naționale 2019 care s-au pregătit în cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui.

Vă așteptăm să deschidem împreună porțile Centrului Județean de Excelență Vaslui!

9 octombrie 2019 – Rezultate selecție Matematică, Centrul Zonal Vaslui, clasa a 6-a

Rezultate Matematică, clasa a 6-a – Centrul Zonal Vaslui

8 octombrie 2019 – Rezultate testare inițială Matematică – Centrul Zonal Vaslui

Rezultate Matematică – Centrul Zonal Bârlad
Rezultate Matematică – Centrul Zonal Vaslui

8 octombrie 2019 – Actualizare situație înscrieri Limba și Literatura Română și Limba Latină – Centrul Zonal Vaslui

Limba și Literatura Română – Centrul Zonal Vaslui
Limba Latină – Centrul Zonal Vaslui

7 octombrie 2019 – Actualizare rezultate testare inițială Informatică – Centrul Zonal Vaslui

Rezultate Gimnaziu Vaslui
Rezultate Liceu Vaslui

7 octombrie 2019 – Actualizare situație înscrieri Limba și Literatura Română și Limba Latină – Centrul Zonal Vaslui

Limba și Literatura Română – Centrul Zonal Vaslui
Limba Latină – Centrul Zonal Vaslui

4 octombrie 2019 – Situația înscrierilor la Limba și Literatura Română și la Limba Latină

Limba și Literatura Română – Centrul Zonal Bârlad
Limba și Literatura Română – Centrul Zonal Huși
Limba și Literatura Română – Centrul Zonal Vaslui
Limba Latină – Centrul Zonal Bârlad
Limba Latină – Centrul Zonal Vaslui

3 octombrie 2019 – Rezultate testări inițiale la informatică

Rezultate Gimnaziu Bârlad
Rezultate Gimnaziu Vaslui
Rezultate Liceu Vaslui

2 octombrie 2019 – Detalii testări inițiale la matematică

Elevii care s-au înscris la CJEVS la matematică – clasa a 5-a – Zona Bârlad, vor fi prezenți la Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu”, Bârlad, în data de 5 octombrie 2019, ora 8.30, cu document de identitate pentru a susține testare în vederea selecției. Confirmarea primirii e-mailului și după caz a participării se va face pe e-mail la adresa: excelentavs@gmail.com, până în data de 3 octombrie 2019.

Elevii care s-au înscris la CJEVS la matematică – clasa a 5-a – Zona Vaslui, vor fi prezenți la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu”, Vaslui, în data de 5 octombrie 2019, ora 8.30, cu document de identitate pentru a susține testare în vederea selecției. Confirmarea primirii e-mailului și după caz a participării se va face pe e-mail la adresa: excelentavs@gmail.com, până în data de 3 octombrie 2019.

25 septembrie 2019 – Precizare importantă privind testările inițiale

Din considerente de aliniere la graficul programului “Hai la olimpiadă”, privind testările inițiale, testarea inițială la Informatică se va susține în data de 28.09.2019, începând cu ora 09:00.
Elevii vor fi prezenți la centrele de testare la ora 08:30 cu documentele de identitate.

25 septembrie 2019 – Detalii testări inițiale

Se vor susține testări inițiale în vederea selecției după cum urmează:
– Matematică, clasa a 5-a, Centrele Zonale Bârlad și Vaslui
– Informatică, clasele a 5-a și a 6-a, Centrul Zonal Bârlad
– Informatică, clasele a (5-12)-a, Centrul Zonal Vaslui

25 septembrie 2019 – Anunț extindere înscrieri Limba și Literatura Română

Elevii doritori de obținerea performanțelor superioare la Limba și Literatura Română se pot înscrie la Centrul Județean de Excelență Vaslui, completând formularul online disponibil la secțiunea Înscriere în perioada 25.09.2019 – 03.10.2019, ora 12:00, atât pentru nivel gimnazial, cât și pentru nivel liceal. La selecția elevilor pentru grupele de performanță se au în vedere criteriile menționate în Regulamentul de Ordine Interioară.

Profesorii care doresc și manifestă interes constant față de pregătirea de performanță a elevilor, cu prioritate cei ai căror elevi au obținut rezultate deosebite la olimpiade și concursuri pot să se înscrie pentru a susține cursuri de Limba și Literatura Română la CJEVS.
Selecția profesorilor se face pe baza unui interviu și a unui portofoliu ce conține curriculum vitae, documente justificative și cerere de încadrare.
În cererea de încadrare se specifică obligatoriu următoarele elemente:
– numele și prenumele
– unitatea școlară
– telefon, e-mail
– adresa de domiciliu
– disciplina
– nivelul de învățământ (gimnazial/liceal)
– Centrul zonal: Bârlad, Huși sau Vaslui
– nivelul de învățământ și clasele cu care ați lucrat în anul 2018-2019 (dacă este cazul)

Cererea și portofoliul vor fi trimise pe adresa centrului excelentavs@gmail.com, într-o arhivă electronică.

Termenul limită este 3 octombrie 2019.

25 septembrie 2019 – Situația înscrierilor elevilor la Centrul Județean de Excelență Vaslui pentru anul 2019

Puteți vizualiza mai jos situația elevilor înscriși la Centrul Județean de Excelență Vaslui, pe centrele zonale.

Centrul Zonal Bârlad
Centrul Zonal Huși
Centrul Zonal Vaslui

25 septembrie 2019 – Testări inițiale

Testările inițiale în vederea selecției elevilor vor avea loc sâmbătă, 5 octombrie 2019, ora 09:00, la Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu”, Bârlad, pentru elevii înscriși la Centrul Zonal Bârlad, și la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu”, Vaslui, pentru elevii înscriși la Centrul Zonal Vaslui. Pentru elevii înscriși la Centrul Zonal Huși nu sunt necesare testări inițiale în vederea selecției. Detalii privind testările inițiale pe discipline și clase vor fi comunicate ulterior.

20 septembrie 2019 – Anunț centralizare înscrieri

Situația centralizată a înscrierilor elevilor la Centrul Județean de Excelență Vaslui va fi publicată pe situl nostru până în data de 25 septembrie 2019.

17 septembrie 2019 – Anunț înscriere Limba și Literatura Română

Elevii doritori de obținerea performanțelor superioare la Limba și Literatura Română se pot înscrie la Centrul Județean de Excelență Vaslui – Centrul Zonal Bârlad, completând formularul online disponibil la secțiunea Înscriere în perioada 17.09.2019 – 19.09.2019, ora 12:00, atât pentru nivel gimnazial, cât și pentru nivel liceal. La selecția elevilor pentru grupele de performanță se au în vedere criteriile menționate în Regulamentul de Ordine Interioară.

Profesorii care doresc și manifestă interes constant față de pregătirea de performanță a elevilor, cu prioritate cei ai căror elevi au obținut rezultate deosebite la olimpiade și concursuri pot să se înscrie pentru a susține cursuri de Limba și Literatura Română la CJEVS.
Selecția profesorilor se face pe baza unui interviu și a unui portofoliu ce conține curriculum vitae, documente justificative și cerere de încadrare.
În cererea de încadrare se specifică obligatoriu următoarele elemente:
– numele și prenumele
– unitatea școlară
– telefon, e-mail
– adresa de domiciliu
– disciplina
– nivelul de învățământ (gimnazial/liceal)
– Centrul zonal Bârlad
– nivelul de învățământ și clasele cu care ați lucrat în anul 2018-2019 (dacă este cazul)

Cererea și portofoliul vor fi trimise pe adresa centrului excelentavs@gmail.com, într-o arhivă electronică.

Termenul limită este 19 septembrie 2019.

16 septembrie 2019 – Anunț prelungire termen înscriere

Se prelungește termenul de înscriere a elevilor la Centrul Județean de Excelență Vaslui până în data de 17.09.2019, ora 12:00. După această oră accesul la formularul online va fi restricționat.

05 septembrie 2019 – Anunț pentru profesori

Profesorii care doresc și manifestă interes constant față de pregătirea de performanță a elevilor, cu prioritate cei ai căror elevi au obținut rezultate deosebite la olimpiade și concursuri pot să se înscrie pentru a susține cursuri la CJEVS.
Selecția profesorilor se face pe baza unui interviu și a unui portofoliu ce conține curriculum vitae, documente justificative și cerere de încadrare.
În cererea de încadrare se specifică obligatoriu următoarele elemente:
– numele și prenumele
– unitatea școlară
– telefon, e-mail
– adresa de domiciliu
– disciplina
– nivelul de învățământ (gimnazial/liceal)
– Centrul zonal (Vaslui, Bârlad, Huși)
– nivelul de învățământ și clasele cu care ați lucrat în anul 2018-2019 (dacă este cazul)

Cererea și portofoliul vor fi trimise în format electronic, pe adresa centrului excelentavs@gmail.com, într-o arhivă denumită astfel: disciplina_nume_centru zonal (Ex. biologie_Ion Vasilescu_VS, pentru un profesor de biologie, numit Ion Vasilescu care dorește să aplice pentru Centrul zonal Vaslui)

Termenul limită este 16 septembrie 2019.

05 septembrie 2019 – Anunț selecție 2019

Stimați părinți și profesori,
Dragi elevi,

Centrul Județean de Excelență Vaslui (CJEVS) se pregătește să-și deschidă porțile pentru al doilea an de funcționare. Rezultatele elevilor care au frecventat cursurile centrului sunt meritorii și confirmă eforturile personale ale acestora și ale profesorilor lor pentru o pregătire intensivă de valoare care au condus la obținerea performanței.
Elevii doritori și capabili de performanță care au frecventat sau nu cursurile Centrului Județean de Excelență Vaslui în anul școlar anterior, se pot înscrie în perioada 6-16 septembrie 2019 la cursurile centrului pentru una din disciplinele/domeniile:
Matematică, informatică, fizică, chimie, biologie, geografie, limbi străine(engleză, franceză, rusă, italiană, spaniolă), astronomie și astrofizică, robotică.

Pentru înscriere vă rugăm să accesați formularul online aflat la secțiunea Înscriere

Validarea cererilor de înscriere se va face în perioada 16-20 septembrie 2019.
Testările inițiale în vederea selecției elevilor se vor desfășura în perioada 20-24 septembrie 2019 pentru disciplinele/domeniile menționate cu excepția disciplinelor informatică și fizică.
Disciplinele informatică și fizică beneficiază, în acest an școlar, de susținerea pregătirii de performanță prin programul Hai la Olimpiadă al fundației eMag.
Elevii care optează pentru aceste discipline vor participa la testări inițiale pentru selecția elevilor planificate în acest program. Informații suplimentare găsiți la adresa: https://hailaolimpiada.ro/inscriere/

08 iunie 2019 – Performanţă în vacanţă!

Vrei să susţii pregătirea de Performanţă în Vacanţă a laureaţilor Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui?
Descarcă formularul aflat aici, completează-l şi depune-l la sediul Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui.
Donează cât poţi dând clic aici!

02 iunie 2019 – WellCode – Învață programare de la zero

Platforma WellCode se adresează tuturor celor interesaţi de informatică, fie că sunt abia la început sau că doresc să se pregătească pentru concursurile de programare.
În baza unui parteneriat cu fondatorii platformei, Centrul Judeţean de Excelenţă Vaslui oferă posibilitatea elevilor săi de a avea acces gratuit la conţinutul Premium, doar prin înscrierea pe site.
Înscrie-te pe www.wellcode.ro, apoi trimite un e-mail la excelentavs@gmail.com prin care să ne comunici numele de utilizator al contului creat.
Învață să deprinzi încredere în codul tău!

22 martie 2019 – ANUNŢ

Loturile judeţene selecţionate pentru etapa naţională a competiţiilor naţionale din Calendarul MEN vor participa la stagii de pregătire intensivă organizate la nivelul Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui în perioada 25 martie – 20 aprilie 2019.
Pregătirea va fi realizată în echipe formate din cei mai buni profesori pasionaţi şi capabili de performanţă la fiecare disciplină/domeniu din cadrul Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui.

19 martie 2019 – Susţineţi EXCELENŢA în învăţământul vasluian

De cele mai multe ori, pe lângă multă muncă, atingerea performanţei presupune şi eforturi pecuniare. De aceea, considerăm că orice resursă financiară este binevenită la Centrul Judeţean de Excelenţă Vaslui.
Vă invităm să contribuiţi la demersul nostru fie prin intermediul unei donaţii directe, fie prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe profit.
Click aici pentru a dona direct
Click aici pentru a descărca formularul pentru redirecţionarea a 2% din profit
Vă mulţumim!

07 martie 2019 – Rezultate InfO(1) Cup

Rezultatele obţinute de elevii participanţi de la CJEVS sunt disponibile aici: Rezultate Vaslui InfO(1)Cup.
Clasamentul general poate fi consultat pe situl competiţiei: www.info1cup.com.

22 ianuarie 2019 – Ordinul ministrului Educației Naționale nr. 3.016/2019 privind aprobarea Calendarului competițiilor școlare internaționale, naționale și regionale în 2019

Vezi Ordinul ministrului Educației Naționale nr. 3.016/2019 privind aprobarea Calendarului competițiilor școlare internaționale, naționale și regionale în 2019

22 ianuarie 2019 – Calendarul olimpiadelor şcolare, etapa locală 2019, judeţul Vaslui

În link-ul următor găsiţi Calendarul olimpiadelor şcolare, etapa locală 2019, judeţul Vaslui

22 ianuarie 2019 – InfO(1) Cup

Centrul Judeţean de Excelenţă Prahova organizează a treia ediţie a concursului online de informatică “InfO(1) CUP” cu scopul de a oferi tuturor elevilor şanse egale de a participa la o pregătire de performanţă în domeniul informaticii şi de a stimula pasiunea elevilor pentru acest domeniu.

Ediţia din acest an este dedicată memoriei lui Mihai Pătraşcu, genial informatician român, decedat la New York, acum 7 ani.
Concursul are două runde:
Runda naţională – se va desfăşura pe 23 februarie 2019 şi este adresată doar elevilor şcolarizaţi în Centrele Judeţene de Excelenţă din Romania. Echipele fiecărui centru vor avea maxim 16 participanţi (minimum 4), selectaţi la nivelul fiecărui centru de excelenţă, care vor susţine proba individual, sub supraveghere. La această rundă, subiectele vor fi disponibile doar în limba romană.
Runda internaţională – se va desfăşura pe 24 februarie 2019 şi se adresează suplimentar şi echipelor din peste 20 de ţări invitate. La aceasta rundă vor participa pentru fiecare centru de excelenţă, primii 8 elevi(maximum) clasaţi, în urma defăşurării rundei naţionale. La aceasta rundă, subiectele vor fi disponibile doar în limba engleză.
Se va utiliza sistemul de evaluare de la Olimpiada Internaţională de Informatică, singurul limbaj de programare permis, fiind C/C++.

Pentru mai multe detalii referitoare la consurs puteţi să consultaţi website-ul: www.info1cup.com, site care va fi în scurt timp actualizat, iar pentru eventuale întrebari, vă puteţi adresa echipei organizatoare la adresa de e-mail: info1cup@gmail.com.

22 ianuarie 2019 – Activitatea Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui

Centrul Judeţean de Excelenţă Vaslui îşi desfăşoară activitatea conform planificărilor făcute, până la vacanţa din februarie 2019.
După vacanţă, activitatea centrului se va relua începând cu semestrul al doilea al anului şcolar 2018-2019.

În funcţie de resursele bugetare, Centrul Judeţean de Excelenţă Vaslui îşi propune din semestrul al doilea, extinderea activităţii acestuia şi la alte discipline/domenii precum: limba şi literatura română, limbile clasice, astronomie, robotică sau creşterea numărului de grupe/numărului de ore alocate pentru disciplinele/grupele deja constituite.

21 noiembrie 2018 – Inaugurarea oficială a Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui

Onoraţi invitaţi,

 Avem bucuria şi plăcerea de a ne afla astăzi, 16 noiembrie 2018, împreună, la inaugurarea oficială a Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui.

Am ales ca lansarea oficială să aibă loc în cadrul Simpozionului Internaţional de Arheologie Didactică, organizat în cinstea Centenarului şi sărbătoririi a 50 de ani de la înfiinţarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, pornind de la următoarele argumente:

  • Centrul Judeţean de Excelenţă Vaslui reprezintă o noutate absolută pentru judeţul Vaslui şi un nou început;
  • Orice nou obiectiv, dar mai ales unul care vizează performanţa şcolară, se construieşte printr-o atentă selecţie şi îmbinare a unor repere fundamentale din Arheologia didactică cu elemente de Inovare didactică;
  • Acest simpozion aduce în atenţia noastră ambele categorii de resurse enunţate.

La nivel naţional, centrele de excelenţă au apărut odată cu aprobarea Legii educaţiei nr.1/2011 cu modificările şi completările ulterioare, în care se precizează: Statul sprijină copiii şi tinerii capabili de performanţe înalte atât în unităţi de învăţământ, cât şi în centre de excelenţă (…) care sunt înfiinţate prin ordin al ministrului.

Din 2011 până în prezent, s-au înfiinţat în România, cu aprobarea Ministerului Educaţiei, 15 centre de excelenţă în judeţele: Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Covasna, Dolj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Vaslui, Vâlcea. Dintre acestea, 10 centre de excelenţă sunt unităţi cu personalitate juridică, respectiv în judeţele: Olt, Dolj, Timiş, Bistriţa-Năsăud, Satu-Mare, Braşov, Neamţ, Prahova, Sălaj, Vaslui.

Central Judeţean de Excelenţă Vaslui este al 10-lea centru la nivel naţional, unitate cu personalitate juridică (aprobată prin HCL Vaslui nr. 107/27.07.2018), având susţinerea consiliilor locale ale primăriilor din Vaslui, Bârlad şi Huşi.

Pregătirea tinerilor capabili de performanţă se face în grupe de excelenţă, pe discipline şi ani de studiu, numărul de elevi din fiecare grupă fiind de minimum 8 şi maximum 15. Grupele de excelenţă se organizează de regulă, pentru discipline la care se organizează olimpiade naţionale şi internaţionale pentru activităţi care vizează dezvoltarea competenţelor interdisciplinare, pluridisciplinare şi transdisciplinare.

În perioada octombrie – decembrie 2018, Centrul Judeţean de Excelenţă Vaslui va funcţiona, în medie, cu un nr. de 45 de grupe de elevi (360-675 elevi), distribuite pe cele trei zone: Vaslui, Bârlad şi Huşi, în funcţie de potenţialul acestor zone (Vaslui – 20, Bârlad – 15, Huşi – 10). Disciplinele la care se organizează cursuri de excelenţă sunt: matematica, fizica, informatica, biologia, geografia, chimia şi limbile străine, discipline selectate în baza performanţelor obţinute de elevi în ultimii ani şcolari.

Cursurile se desfăşoară, preponderant, în următoarele unităţi de învăţământ: Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui – centrul Vaslui, Colegiul Naţional “Gh. Roşca Codreanu” Bârlad – centrul Bârlad şi Colegiul Naţional Cuza-Vodă” Huşi – centrul Huşi.

Centrul Judeţean de Excelenţă Vaslui, prin Inspectoratul Școlar Judeţean Vaslui, a încheiat parteneriat cu Fundaţia Emag, care va sprijini parţial activităţile de instruire ale Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui prin programul Hai la Olimpiadă.

Centrul Judeţean de Excelenţă Vaslui are în vedere şi are disponibilitate la parteneriate şi cu alte instituţii publice şi private.

După 1 ianuarie 2019, în funcţie de resursele bugetare, activitatea Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui se poate extinde. Se au în vedere discipline/domenii noi, precum: Limba şi literatura română, astronomia şi astrofizica, robotica, discipline socio-umane şi extinderea pregătirii la disciplinele şi grupele de excelenţă deja constituite.

Noi, cei care ne-am angajat să construim acest centru fie că aparţinem Inspectoratului Școlar, Consiliului Judeţean, Primăriilor şi Consiliilor Locale din Vaslui, Bârlad şi Huşi, unităţilor de învăţământ – centre de pregătire, formăm o echipă hotărâtă şi determinată care îşi doreşte un Centru de Excelenţă de nota 10 la Vaslui, cu rezultate de nota 10!

Dar, suntem cu toţii conştienţi că ,,Excelenţa este rezultatul gradual al strădaniei permanente de a face mai bine,,( Pat Riley).

Mult succes!
Director CJEVS,
Prof. Nuşa Dumitriu-Lupan

21 noiembrie 2018 – Hour of Code

Asociația ADFABER.org doreşte să promoveze în şcolile şi liceele din România, proiectul internaţional Hour of Code (Ora de Programare) ce are ca scop atragerea elevilor către domeniul “Tehnologie şi Informatică”. Evenimentul Hour of Code – va avea loc în perioada 3-9 Decembrie 2018.

Mai multe detalii găsiţi aici https://hourofcode.adfaber.org/

14 noiembrie 2018 – Completarea acordului educaţional

Toţi elevii care au fost selectaţi în grupe de performanţă pentru CJEVS vor completa acordul educaţional ataşat (dacă nu au facut-o încă!), în 2 exemplare şi le vor preda la profesorul coordonator al grupei, până la data de 19.11.2018.
Dupa semnarea acestora, fiecare elev va primi câte un exemplar.
Descarcă acordul educaţional (format .doc)

3 noiembrie 2018 – Deschiderea Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui

Dragi elevi,
Stimaţi colegi profesori,

Astăzi deschidem porţile Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui şi inaugurăm începerea cursurilor  la grupele de performanţă selectate conform Regulamentului de Ordine Interioară al CJEVS, respectiv prin aplicarea criteriilor de performanţă sau testare iniţială la clasele de început.

Vă felicit pe toţi elevii şi profesorii îndrumători pentru faptul că aţi fost aleşi pentru o asemenea activitate deosebită, dedicată obiectivului suprem, creşterea şi afirmarea performanţei învăţământului vasluian.

Misiunea Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui este de a promova şi sprijini dezvoltarea elevilor capabili de performanţă pentru discipline la care se organizează olimpiade naţionale şi internaţionale şi pentru dezvoltarea competenţelor interdisciplinare, pluridisciplinare şi transdisciplinare ale acestora.

Înfiinţarea acestui centru, organizarea funcţionării şi finanţarea acestuia s-a realizat cu eforturi deosebite din partea factorilor responsabili şi în timp foarte scurt. Mai sunt multe lucruri de definitivat pe parcurs, dar în acest moment condiţiile de a da startul sunt îndeplinite şi pregătirea poate începe.

Reuşita acestui centru, o noutate absolută  pentru judeţul Vaslui, depinde de noi toţi cei implicaţi şi de fiecare în parte. Responsabilitatea profesorilor şi a elevilor în tot ce înseamnă pregătire sunt definitorii şi obligatorii pentru activitatea centrului.

Reuşita însemnă creşterea rezultatelor elevilor din judeţul Vaslui la competiţiile naţionale şi internaţionale în acest an şcolar, cu 10% cel puţin.
Acest pariu ne dorim să-l câştigăm împreună.

Mult succes pe acest drum nou al performanţei superioare pe care pornim astăzi!

Nuşa Dumitriu-Lupan
Director CJEVS

1 noiembrie 2018

1. Au fost afisate rezultatele testarilor initiale desfasurate in data de 27 octombrie 2018 la fiecare centru de concurs.
2. Au fost postate listele elevilor admisi pe discipline si ani de studiu la CJE Vaslui.
3. Elevii admiși și profesorii îndrumători ai grupelor de excelență vor fi prezenți la centrele la care sunt arondați, sâmbătă, 3 noiembrie 2018, ora 10.00.